Особености на работа с газобетон (итонг)

Колебаете се какъв материал да използвате за изграждането на своята къща? Дали да заложите на традиционните тухли, доказали се във времето или на газобетона (ИТОНГ). Ще Ви отговорим на най-често срещаните притеснения и въпроси от страна на клиентите.

Неизмазани стени през зимата?

Често периода на изграждане на еднофамилна къща е по-продължителен. Това поражда въпроса, дали материала, който се използва за зидане ще издържи на лошите метеорологични условия през зимата. При тухлите това не представлява проблем. При газобетона е допустимо неизмазване на стените за една зима, но е препоръчително покривът да бъде завършен, за да се избегне водопоглащаемостта от материала.

Температурни граници при работа с Итонг.

С газобетон се работи при положителни градуси. Когато температурата на средата е до 30оС няма особености на полагане, над посочените градуси е необходимо контактната повърхност с лепилото да бъде мокрена с вода.Работа със зидарски блокчета Итонг

Изграждане на стоманобетонна плоча

Може ли да се положи стоманобетонна плоча върху зид от газобетон (итонг)? За да бъде положена стоманобетонна плоча, трябва стената да бъде изградена от блокчета с минимум 20 см. широчина и клас на якост B5. Ако бъдат изпълнени тези минимални изисквания, следващата стъпка е да бъде оформен стоманобетонов пояс с минимално сечение 20 на 20 см.

Окачване на етажерки, санитария и други върху стени от Итонг

За да се окачат мебели, уреди и др. се използват различни средства, техният избор се определя от класа на якост на газобетона. Продавач-консултантите ще Ви ориентират по-добре какъв тип скрепително средство Ви е нужно, в зависимост от вида зидарско блокче и килограмите и размерите на уреда или мебела, който ще бъде закачен.

Могат ли да бъдат изградени противоземетръсни шайби с блокове газобетон?

Освен носещи външни и преградни вътрешни стени с итонг могат да бъдат изградени и противоземетръсни стени. Сградата трябва да бъде до 3 етажа висока, а класът на якост B5.

Как се полагат керамични или фаянсови плочки върху зидария от газобетон

Преди поставянето на плочките, повърхността трябва да бъде почистена. Върху плочките се поставя тънък слой лепило, а фугите се запълват на по-следващ етап.

This entry was posted in Газобетон and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.